Hämmentävän lyhyen työpäivän jälkeen päätin lähteä pitkästä aikaa vaateostoksille. Pääasiallinen syy oli se, että työkenkäni ovat täydellisen yhteensopimattomat vallitsevan lämpötilan kanssa. Siis mukavia, matalia ja mustia sandaaleita metsästämään. Luulin löytäväni sopivan parin alta aikayksikön paikallisesta ostoshelvetistä, mutta kuinkas kävikään? Panttilan tarjoussannikkaat oli myyty loppuun (lukuunottamatta sitä pakollista viimeistä kokoa 32 olevaa paria) ja KuKluxKenkäkin veti vesiperän. Ecco on sangen oivallinen merkki, mutta en koe olevani henkisesti valmis maksamaan sataa euroa rankkaan päivittäiseen käyttöön tulevista jalkineista, joiden kohtalona on kestää tasan yksi kesä ja sitten joutua roskiin. (Maihinnoususaappaat kestävät minulla noin kaksi talvea -jos ne ovat hyvät.)

Kierreltyäni itseni pyörryksiin antauduin ja ajauduin Shittymarketin turvalliseen syliin. Keräsin mukaani uusimmat Ranmat ja näppärän mustan wifebeaterin (bulkkitavara on halpaa), kun hoksasin kenkähyllyt. Pilasin hetken ilmaa hikisillä sukillani (naiseksi minulla on todella haisevat jalat) ja sovittelin niitä järkevimmän oloisia. Miksi, miksimiksi naisten kengät ovat joko 1) epämukavia 2) epäkäytännöllisiä (eivät pysy jalassa) tai 3) vaaleanpunaisia? Mahdollisesti kaikkea tätä yhtä aikaa. Olin jo alistunut kohtalooni, kun huomasin miesten puolella mustia sporttisandaaleita, nahkavuorella -ja alennuksessa! Numeroa normaalikokoani pienempi sandaali istui jalkaani kuin hansikas, joten korjasin uudet työjalkineeni pois kuljeksimasta. Olivat vielä, perhana, halvemmat kuin mikään naisten malleista. Sen kunniaksi ostin kesän ensimmäisen arbuusin. Ja sadannen jäätelön.

Uusien kesäkenkien ja paidan kanssa toki on oltava myös uudet housut. HenkkaMaukka sai kunnian vastata niistä. Ennen kolmea-neljää siellä pääsee jopa jonottamatta sovituskoppiin. Shortseja en löytänyt, mutta ohuet puuvillapöksyt käärittävillä lahkeilla ajavat saman asian. Highwatereita tai capreja en suostu jalkaani laittamaan. Ne näyttävät siltä, kuin kangas olisi loppunut kesken. (Tahtoo sanoa: urpoilta.)

Näin olen saanut oikeaoppisesti mustan kesägarderobini kuntoon, yhteishintaan... 52 euroa. Revi siitä, Ecco. Hyvä oli ajella kotiin Deathstarsien kevyen popin soidessa.